×

Waarschuwing

Joomla\CMS\Cache\Storage\FileStorage::_deleteFolder JFolder: :verwijderen: Kan de map niet verwijderen. Pad: /customers/1/6/c/vulperia.nl/httpd.www/cache/com_content

1 op de 5 bedrijven getroffen door cyberaanval

1 op de 5 bedrijven wordt het eerste jaar aangevallen!

Eén op de vijf bedrijven met minimaal 10 werknemers krijgt te maken met de gevolgen van een cyberaanval, daarnaast hebben de meeste MKB'ers geen of een slecht backup plan.
Dit blijkt uit onderzoeken gedaan door het CBS. In de helft van de gevallen van een cyberaanval heeft het bedrijf onvoorzien kosten moeten maken om de schade daarna te verhelpen. De kosten onstaan vaak door uitval of verlies van data. Bij de helft van de bedrijven ging het wel eens mis zonder dat er opzet in het spel was, in plaats van schade aangericht door toedoen van cybercriminelen ging het hier om falende hardware, software of andere ICT problemen. Bij bedrijven met 10 tot 20 werknemers heeft 43% hinder ondervonden doordat er problemen waren ontstaan. Vaak is er te weinig aandacht voor veiligheid en het maken van een plan waarop terug gevallen kan worden indien het toch mis gaat.