×

Waarschuwing

Joomla\CMS\Cache\Storage\FileStorage::_deleteFolder JFolder: :verwijderen: Kan de map niet verwijderen. Pad: /customers/1/6/c/vulperia.nl/httpd.www/cache/com_content

Hosting met Anycast DNS

Wat is hosting met Anycast DNS?

Anycast DNS... Eén van de vele termen die heel interessant klinken maar wat is dit nou precies? Wanneer je op zoek gaat naar een plek om je website te hosten kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Tal van aanbieders en stuk voor stuk zijn zeggen ze geweldig te zijn.
Wanneer je zelf besluit een partij te zoeken voor je hosting kun je uit enorm veel verschillende aanbieders kiezen. Natuurlijk zijn ze naar eigen zeggen altijd de beste. Wederom een moment om je te verdiepen in de verschillen dus. Naast het verschil in prijs zullen er ook verschillen zijn in beschikbare ruimte, het aantal databases die je aan kunt maken en de optie voor e-mail bijvoorbeeld. Ook de hardware van de partijen kan verschillend zijn. Vulperia biedt hosting aan waarbij een techniek genaamd Anycast DNS gebruikt wordt. We zullen hier uitleggen wat het is en wat het doet.

Wanneer je een webadres in je browser invoert en vervolgens op een website uitkomt dan heeft er al een slim stukje techniek plaats gevonden. De website wordt gehost op een server, deze server heeft een IP-adres. Toch voeren we in onze browsers over het algemeen geen IP-adressen in om vervolgens bij een site uit te komen. Via een DNS (Domain Name System) server wordt opgezocht welk IP-adres er gekoppeld is aan het betreffende webadres wat je hebt ingetoetst en voila, je komt uit op de server van de website. 

In tegenstelling tot Unicast waarbij de DNS server 1 IP-adres heeft en waarbij elke DNS aanvraag naar een specifieke server gaat werkt dit bij Anycast iets anders. Wanneer deze server eruit ligt zal er meer tijd nodig zijn om de domeinnaam te "vertalen" naar een IP-adres. De site zal dus langzamer laden. Slecht voor je SEO en niet leuk voor bezoekers welke af zullen haken wanneer de site niet snel genoeg laadt.

Bij Anycast werk dit iets anders, hierbij gaat de DNS aanvraag naar een netwerk van DNS servers. Hierbij wordt de aanvraag naar de server gestuurd welke het dichtsbij de aanvrager is. De DNS aanvragen en reacties hierop worden via geoptimaliseerde paden geleid om aanvragen zo snel mogelijk te behandelen.

Naast het grote voordeel van snelheid is Anycast DNS ook een extra beveiliging tegen DDOS Flood aanvallen. Bij deze aanvallen worden enorm veel aanvragen verstuurd naar DNS servers waardoor deze overbelast raken en vervolgens dus geen webadressen meer om kunnen zetten naar IP-adressen.
Wanneer er dan gebruik gemaakt wordt van Unicast DNS is er maar één enkele server welke deze vloed van aanvragen op moet vangen. Bij Anycast DNS kunnen de aanvragen verspreid worden over het netwerk van DNS servers waardoor de kans op downtime door deze aanvallen aanzienlijk verkleind wordt.