×

Waarschuwing

Joomla\CMS\Cache\Storage\FileStorage::_deleteFolder JFolder: :verwijderen: Kan de map niet verwijderen. Pad: /customers/1/6/c/vulperia.nl/httpd.www/cache/com_content

Onderhoud uw systeem

Onderhoud uw systeem met deze tips!

Vaak gebruiken we een computer en merken we dat deze naar gelang hij langer gebruikt wordt ook steeds trager wordt. Over het algemeen zien we dan ook dat hier pas iets aan gedaan wordt als het echt niet meer gaat. Eigenlijk is dit natuurlijk te laat. Wanneer u merkt dat uw pc langzamer wordt kan een grote schoonmaak wonderen doen, de kunst is dan om het bij te houden. Hieronder enkele tips.
1. Veiligheid

Allereerst is het natuurlijk van belang ervoor te zorgen dat u systeem goed beschermd is. Ransomware, malware en virussen kunnen uw computer enorm vertragen, buiten het feit dat dit ook voor andere problemen kan zorgen.
Voorkomen is dan ook beter dan genezen, zorg ervoor dat u een gedegen virusscanner heeft en houd uw systeem up to date. Voor netjes de Windows updates uit en check regelmatig of dit goed gebeurt is. Ook uw drivers hebben soms een update nodig.

2. Programma's updaten

Uw programma's kunnen soms zelf aangeven dat er een recentere versie beschikbaar is. Dit geldt echter niet voor elk programma en soms worden de meldingen wel gezien maar genegeerd. Mochten er bijvoorbeeld problemen ontdekt worden in de code van een programma dan kan de fabrikant dit oplossen door een update, dit is ook het geval met beveiligingslekken in software. Zorg er daarom voor dat u uw software up to date houdt.

3. Ransomware & malware

Voorkomen is wederom het advies. Soms hebben we alleen geen flauw idee van programma's die op ons systeem aanwezig zijn maar wel enorm invloed hebben op de prestaties. Hiervoor zijn uitstekende programma's beschikbaar waarmee u deze "schadelijke" software kunt opsporen en verwijderen.

4. Overbodige software verwijderen

Kijk eens kritisch in uw lijst met apps en programma's en probeer zoveel mogelijk programma's te verwijderen welke u eigenlijk toch nooit gebruikt. Soms gebruiken we een enkele keer of een paar keer een programma voor een bepaald doel. Wanneer het doel bereikt is blijft het programma vaak op uw computer staan.

5. Gebruik windows schijfopruiming

Soms moet je even de moeite nemen om vervolgens weer tijd te besparen. Door windows schijfopruiming kunt u soms opslagruimte terugwinnen welke verspild wordt. Dit is natuurlijk zonde en heeft invloed op de prestaties.